adakah anda mengalami satu atau lebih daripada masalah berikut 1penyakit-02

[Gambar]
Daripada : Md Latiff Amran
Lokasi : Wisma MAIS, Shah Alam.
[date_today][/date_today]

 

Sahabat sekalian,

Mempunyai kehidupan yang bahagia adalah impian setiap orang. Saya juga seperti anda, mahukan menikmati kehidupan yang selesa dan sentiasa dalam keadaan yang gembira.

 

Hanya dengan memiliki tubuh yang sihat, anda boleh :-

 1. Bersukan dan beriadah bersama keluarga dan rakan-rakan.
 2. Bercuti dan melancong bersama keluarga.
 3. Melakukan tugasan kerja dengan baik.
 4. Menikmati kehidupan yang lebih ceria dan gembira.
 5. Boleh melaksanakan ibadah dengan baik dan sempurna.
 6. dan apa yang pasti, anda boleh melakukan apa sahaja aktiviti yang anda mahukan untuk menikmati kehidupan di dunia ini.

 

Ramai orang merasakan dengan mempunyai wang yang banyak akan membuatkan kita rasa gembira namun terlupa hakikat bahawa kehidupan akan lebih bahagia dan bermakna jika kita mempunyai kesihatan yang baik.

 

Kemodenan dunia hari ini sebenarnya secara langsung memberi kesan ke atas kesihatan kita secara keseluruhan. Udara yang tercemar, air yang kurang bersih, pemakanan tidak sihat serta gaya hidup yang kurang aktif telah menyebabkan kesihatan kita merosot hari demi hari.

Jadi, cara untuk mengatasi apa sahaja masalah kesihatan adalah dengan kembali kepada jalan hidup sebenar yang berlandaskan al-Quran dan hadith.

Di dalam al-Quran Allah berfirman, maksudnya :
“Dan Kami turunkan al-Quran suatu yang menjadi penawar (penyembuh) dan rahmat..”
(al-Israa’ : 82)

Rasullulah SAW pernah bersabda yang bermaksud :-
“Perut adalah tempat bermula pelbagai penyakit.”
Hadith riwayat Muslim

Kajian dan fakta telah membongkar kebenaran al-Quran dan as-sunnah ini iaitu :

 1. getaran bacaan al-Quran terhadap molekul cecair memberi kesan baik yang luar biasa kepada kesihatan tubuh sehingga mampu merawat kanser tahap 3.
 2. corak pemakanan (diet) yang tidak seimbang adalah salah satu faktor utama penyebab penyakit seperti kencing manis kerana kandungan gula berlebihan, obesiti dan sakit jantung disebabkan kadar kolesterol yang tinggi.

Mahukah anda jika saya bongkarkan rahsia bagaimana anda boleh dapatkan kesihatan tubuh yang optimum, sihat dan sembuh dari sebarang penyakit berdasarkan al-Quran dan as-sunnah?

Jika YA !! Teruskan membaca..

Dengan memiliki kesihatan yang baik anda umpama memiliki salah satu kunci kebahagiaan di dunia. Cara yang paling utama dan mudah untuk mendapatkan kesihatan terbaik ini ialah, anda perlu dapatkan makanan atau minuman yang baik.

 

Menurut kajian Dr. Masato Emoto (Yokohama University) , molekul air atau cecair berubah mengikut gelombang bunyi disekitarnya.
molekul cecair berubah

Molekul bertukar umpama kristal bila mendengar gelombang ayat al-Quran doa, baik dan indah.

molekul cecair berubah 2 molekul cecair berubah 3

Molekul bertukar rosak bila mendengar gelombang tidak baik.

Jadi dengan mendapatkan khasiat bacaan al-Quran dan diet yang seimbang anda boleh sihat secara optimum, sembuh dan bebas dari penyakit.

Tanpa melengahkan masa, saya memperkenalkan Minyak Kelapa Dara Asli as-Syifa’.
Mempunyai 1001 khasiat sebagai pencegah dan penawar pelbagai penyakit yang ditenagakan oleh 30 Juzuk al-Quran serta ayat Syifa’.

Bagaimana Minyak Kelapa Dara bermanfaat untuk tubuh anda :-

Sistem Pencernaan
Membantu dalam proses pencernaan yang akan membolehkan tubuh anda menghadam segala khasiat dari makanan dan membuang toksin dari badan dengan lebih baik. Ini akan membuang semua masalah yang berpunca akibat pengumpulan toksin dalam tubuh.

Sistem Imunisasi dan Kekebalan Tubuh
Tubuh anda akan lebih kebal dari penyakit kerana Minyak Kelapa Dara mempunyai sifat antivirus dan antibakteria yang kuat.

Masalah Jantung
Jantung anda akan lebih sihat dan kuat kerana kandungan asid laurik yang terkandung di dalamnya membantu mencegah masalah jantung dengan cara menurunkan kadar kolesterol dan tekanan darah tinggi. Ia juga mengurangkan kecederaan arteri dan mencegah aterosklerosis.

Kencing Manis dan Diabetes
Kandungan gula dalam darah anda akan lebih terkawal dan penghasilan insulin tubuh anda juga akan lebih bersesuaian. Ini akan mencegah dan mengubati kencing manis dan diabetes.

Resdung
Masalah resdung anda akan lebih terkawal dan sembuh kerana sifat antivirus, antibakteria, antikulat dan antiprotozoa yang akan membasmi kuman penyebab resdung.

Tiroid
Masalah hipertiroidisme dan hipotiroidisme akan dipulihkan kerana Minyak Kelapa Dara merangsang fungsi tiroid dan mempunyai pelbagai sifat antiseptik.

Mencegah Masalah Hati
Bebanan tugas pada hati anda akan berkurangan kerana ia mencegak pengumpulan lemak dan Minyak Kelapa Dara adalahg zat tenaga yang mudah diubah.

Berat Badan
Kadar metabolisme tubuh anda akan meningkat dan ini akan secara tidak langsung menurunkan berat badan anda pada tahap yang bersesuaian.

Untuk Tulang
Tubuh anda akan mempunyai kebolehan menyerap kalsium dan magnesium dengan lebih baik.

Untuk Gigi
Gigi akan menjadi lebih sihat dan kuat.

Untuk Kesihatan Keseluruhan
Anda akan lebih sihat dan mampu sembuh dari pelbagai penyakit kerana Minyak Kelapa Dara memberi kebaikan dan kesembuhan dalaman dan luaran. Jadi dengan pengamalan Minyak Kelapa Dara secara berterusan, kesihatan tubuh anda anda akan berada pada tahap terbaik (optimum).

Apa Kata Pakar Mengenai Minyak Kelapa Dara?

[image]

[image]

[image]

[image]

[image]

 

Kelebihan Minyak Kelapa Dara as-Syifa’ D’Aura Berbanding Yang Lain :-

 1. Ditenagakan dengan bacaan 30 Juzuk al-Quran dan ayat Syifa’ (doa penyembuh penyakit) secara langsung oleh anak-anak tahfiz dari Sekolah Tahfiz…. (bukan kaset/CD/radio).
 2. 100% asli dan berkualiti tinggi.
 3. Harga yang terbaik di pasaran.
 4. Sebahagian daripada hasil jualan akan disumbangkan kepada sekolah tahfiz dan pembinaan masjid…..
 5. 1001 manfaat kebaikan Minyak Kelapa Dara…

dapatkan-sekarang

[Testmoni]

[Testmoni]

[Testmoni]

dapatkan-sekarang

 

Lorem Ipsum is simply dummy text of the printing and typesetting industry. Lorem Ipsum has been the industry’s standard dummy text ever since the 1500s, when an unknown printer took a galley of type and scrambled it to make a type specimen book.

[content_box_light_green width=”75%”]

Features Box Here

[green_tick_2_list width=”100%”]

 • Item #1
 • Item #2
 • Item #3

[/green_tick_2_list]

[/content_box_light_green]

Lorem Ipsum is simply dummy text of the printing and typesetting industry. Lorem Ipsum has been the industry’s standard dummy text ever since the 1500s, when an unknown printer took a galley of type and scrambled it to make a type specimen book.

[testimonial1_arial author=”Author Name & Company”]”Add Your Testimonial Text Here…”[/testimonial1_arial]

Lorem Ipsum is simply dummy text of the printing and typesetting industry. Lorem Ipsum has been the industry’s standard dummy text ever since the 1500s, when an unknown printer took a galley of type and scrambled it to make a type specimen book.

[risk_free_order_box_1]

Get Your Access Now…

 • Benefit 1 here
 • Benefit 2 here
 • benefit 3 here

[add_to_cart_btn_style_1 link=”#” + target=”_self”] [/add_to_cart_btn_style_1]

[/risk_free_order_box_1]